3 tips voor de startende ondernemer

Gepubliceerd op 12 juni 2020 om 15:00

Ineens heb je het! Ik ga voor mezelf beginnen. Super leuk en spannend. Maar hoe pak je dit aan?

 

Als startende ondernemer is er niet altijd een grote financiële ruimte om mee te beginnen. Toch wil je graag zo snel mogelijk naamsbekendheid voor je bedrijf en wil je online goed vindbaar zijn.

 

Toen ik met SMC Friesland startte, viel het mij op dat je overal van alles kunt kopen. Een website laten maken en hosten voor een fors bedrag, Onderhoud van je social media, de mooiste visitekaartjes, banners, bedrijfslogo’s en noem het maar op.

Niet iedereen heeft zulke bedragen voor handen en dan loopt het al snel uit op een website die niet of nauwelijks onderhouden word, social media, waar je zelf enthousiast mee start en na verloop van tijd steeds minder aandacht aan besteed.

 

Hier dus 3 tips om je op weg te helpen naar een mooi bloeiend bedrijf zonder dat het je klauwen met geld kost.

 

  1. Website

Zorg ervoor dat je nooit teveel betaald aan webhosting. Tegenwoordig zijn er prima bedrijven waarbij je als “leek” zelf je website kunt maken waarbij er geen html codes of andere enge dingen voorbij komen. Voor iedereen te doen dus en dit kan al vanaf €8,00 per maand. Tevens zijn deze websites maandelijks opzegbaar. Mocht het al niet lukken dan zit je niet meteen met torenhoge kosten. Maar daar gaan we niet vanuit natuurlijk Dit zijn basic websites waar je prima ontwerpen mee kunt maken en je SEO instellingen ( zoekmachine-optimalisatie) goed in kunt aanpassen.

 

2. Bedrijfsnaam

Met een unieke bedrijfsnaam zul je sneller gevonden worden in zoekmachines. Het kost je niets maar kan je heel veel opleveren. Als je goed gevonden wordt in bijvoorbeeld Google, dan kan dit automatisch gaan zorgen voor meer klanten. Meer klanten, meer inkomsten. Dat is wat je wilt.

 

3. Social Media

Social media is natuurlijk één van de krachtigste media die je veelal gratis kunt inzetten voor je bedrijf. Veel mensen maken hier gebruik van en als je veel op deze platforms aanwezig bent en actief bent zorgt dit ook weer voor betere resultaten in zoekmachines.

 

Heb je niet de tijd om hier mee bezig te zijn, zoek dan echt even goed naar iemand die je daadwerkelijk voor een fatsoenlijke prijs ook kan helpen. Vaak worden er al flinke bedragen gevraagd voor het puur wekelijks of maandelijks posten van berichten. Terwijl dan overige zaken niet worden meegenomen zoals: het genereren van followers, pagina activiteit d.m.v. likes. Instagram stories enzovoort.

 

Tot slot

Mocht je graag hulp willen bij het opzetten van je website dan kun je bij mij natuurlijk ook terecht. Ik help je graag op weg. Samen kunnen we een website maken die geheel naar jou wensen is. Ik leg je alles uit zodat je eventueel zelf de website kunt bijhouden. Dit scheelt je een hoop extra kosten. Mocht je toch graag willen dat ik het onderhoud ook voor je doe, dan komen we zeker weten wel uit de kosten. Neem gerust eens vrijblijvend contact met me op.

 

Ik wens je heel veel succes met je nieuwe onderneming!

 

Kirsten Lamsma