10 tips voor meer volgers op Instagram

Meer volgers op Instagram krijgen is wat iedereen graag wil. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. De één heeft echt als doel om voor influencer te gaan, de ander wil graag zijn bedrijf promoten. Welke reden je ook hebt, het is soms best lastig om dit goed voor elkaar te krijgen. Ik geef je 10 basis tips die jou gaan helpen om meer volgers te krijgen.

 

  1. Vul je bio op Instagram

Geef hier kort en bondig weer waar je voor staat. Welke diensten je verleent of waar je voor beschikbaar bent. Als je een website hebt, zet deze dan zeker in je bio.

 

  1. Account openbaar

Zet je account openbaar. Zo kunnen mensen je gelijk gaan volgen en je profiel bekijken zonder dat ze dit hoeven aan te vragen. ( Anders heb je kans dat ze je weer vergeten)

Scheelt jou ook weer tijd om akkoord geven. Een openbaar account voelt ook aan alsof iedereen welkom is.

 

  1. Thema

Met een thema bedoel ik voornamelijk de kleurstelling en manier van posten. Als je bijvoorbeeld je bedrijf wilt laten zien op instagram dan is het prettig kijken als je afbeeldingen in dezelfde kleursettingen zijn. Dus heb je een blauw logo, laat deze kleur dan ook terugkomen op je instagram. Ook om en om posten heeft een net effect. Hiermee bedoel ik dat je de ene x een afbeelding post en de andere x een quote. Hiermee zorg je er tevens voor dat je volgers jou gaan herkennen en makkelijker gaan onthouden.

 

  1. Interactie met je volgers

Zorg altijd dat je, als het ware, een band opbouwt met je volgers. Dit doe je onder andere door te reageren op  hun post of een like achter te laten. Mensen zullen dit leuk vinden en je niet zo snel ontvolgen. Op deze manier leer jij je volgers ook beter kennen en kun je weer zaken posten die zij wellicht interessant vinden.

 

 

  1. Post met variatie

Instagram werkt met een algoritme. Het is niet helemaal te doorgronden volgens mij, maar 1 ding is zeker. Variatie in je posts wordt beter gevonden. Met variatie bedoel ik dat je de ene x een reguliere post plaatst, dan weer een carrousel, een lay-out post of video. Maak ook gebruik van je story. Je zult gegarandeerd meer volgers krijgen.

 

 

  1. Continuïteit

Je hoeft echt niet elke dag een post te doen. Sterker nog, dit kan als irritant worden ervaren. Post minimaal 1 x per week en maximaal 4 x per week. Maak gebruik van je Verhaal. Bij een regelmatige post zullen je volgers je gaan herkennen. Mooiste is om ( afhankelijk van je doel) te posten op momenten dat je volgers online zijn. Dit zijn vaak momenten in de ochtend en avond. Heb je een zakelijk account? Bekijk dan je statistieken om te zien wanneer je volgers het meest online zijn. De kans op reacties en likes is dan natuurlijk het grootst.

 

 

  1. Niet alleen promoten!

Vaak zie je dat mensen hun bedrijf of dienst erg gaan promoten. Op zich is het natuurlijk niet erg om dat te doen maar zorg er ook voor dat je iets waardevols aanbiedt zodat je volgers iets van je krijgen zonder dat ze ergens aan vast zitten. Als jij iets post wat voor je volgers een toegevoegde waarde heeft dan zullen ze sneller aan je denken als ze gebruik moeten maken van een dienst die jij aanbiedt. Je hebt immers al “gratis” zaken weggegeven.

 

  1. Regio

Laat zien in welke regio jij voornamelijk werkzaam bent. Ik werk in Friesland en dat is ook waar ik mijn diensten het meest promoot. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat een potentiële klant niet uit Utrecht kan komen maar sommige mensen vinden het toch fijner als ze weten dan een bedrijf in hun buurt zit. Dit geeft een veilig gevoel.

 

  1. Hashtags

Gebruik goede hashtags. Kijk wat er zich af speelt in het nieuws. Zoek uit wat je concullega’s posten en welke hashtags zij gebruiken. Wees op de hoogte van de laatste trends. Een goede hashtag zorgt er voor dat je beter vindbaar bent op Instagram.

 

  1. Geduld

Ja heel flauw, maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Je zult echt wel geduld moeten hebben. Ga zelf veel mensen volgen. Dit is de eerste stap om veel volgers terug te krijgen. Probeer wel zoveel mogelijk mensen te volgen die ook echt van waarde zijn voor jou. Je zult ook vaak weer ontvolgd worden maar uiteindelijk hou je een kring van volgers over die ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in wat jij te melden hebt.

 

 

Ik hoop dat je wat kunt met deze tips!!! Heel veel succes en als je vragen hebt..

Let me know!


«