3 Tips voor de startende ondernemer

Ik heb vakantie. Rust zou je denken… een leeg hoofd en een kind wat zichzelf prima vermaakt.

Alle ingrediënten dus aanwezig om relaxed achter mijn laptop te gaan zitten en een blog te schrijven. Maar nadat ik vakkundig mijn kop koffie over de tafel heb laten vallen en onze oudste kat 3 keer op onmogelijke plekken alles onderkotst, blijkt toch niets minder waar.

Mijn concentratie is meteen ver te zoeken en nadat alles is opgeruimd probeer ik me weer volledig focussen op wat ik nou werkelijk wil schrijven.

Dus daar gaat ie dan! Ik vind het leuk als mensen creatief zijn en het lef hebben om een eigen onderneming te durven opzetten.

Want JA dat is stoer!

En JA dat is leuk!

 

Maar hoe doe je dit?

Waar moet je op letten?

En wat als je niet veel geld hebt om hierin te investeren?

 

Hier 3 basis tips voor jou!

Tip 1

Probeer een beetje omzet te maken voordat je investeringen gaat doen. Via de social media kanalen kun je jouw bedrijf al prima promoten en dit kost je niks, behalve je tijd.

 

Tip 2

Zet je omzet op een aparte rekening en gebruik deze om investeringen te doen. Als je naamsbekendheid wilt en een hogere omzet dan is het handig om nu een website te starten. Kijk  goed rond op internet, de kosten verschillen nogal. ( Natuurlijk wil ik het liefst dat je bij mij komt ;) )

Tip 3

 

Je wilt goed gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Dit doe je door actief te zijn op social media.  Je website kun je gebruiken voor blogs, promo’s en informatie. Google ziet namelijk de activiteit op jouw website en dat is natuurlijk altijd goed voor je zoekresultaten.

 

Ik hoop dat je wat kunt met deze tips. Je mag me altijd een DM sturen voor vragen. Samen helpen we elkaar! Succes met jouw bedrijf en tot de volgende blog

Meer tips voor startende ondernemers vind je op de instagram pagina

@startende_ ondernemer_Friesland